Kutsal Kitapta geçen Muhammed ismi | Ezgiler Ezgisi 5:16

"Ağzı çok tatlı, Tepeden tırnağa güzel. İşte böyledir sevgilim, böyledir yarim, ey Yeruşalim kızları!"

-Ezgiler Ezgisi 5:16


Müslümanların iddiası

Kırmızı ile işaretlediğim yerin İbranicesinde מַחֲּמַדִּ֑ים‪‬‪‬ (ma·ḥă·mad·dîm) yazar ve bu kelime Machmad kelimesinden gelir. Müslümanlar Machmad kelimesinin Muhammed'e referans ettiğini söylerler çünkü bu kelime aynı Muhammed kelimesine benziyor ve övülmeye değer anlamına da geliyor. O halde bu kesinlikle Muhammed olmalıdır.


Gerçeklerin analizi

1) İki kelime de kulağa biraz benzer geldiği için Machmad kelimesinin aslında Muhammed olduğunu iddia etme mantığı yanıltıcı olabilir.


2) Machmad kelimesinin Kutsal Kitapta yer ettiği bağlamlara baktığımızda bile övgüyle ilgili bir anlamı yoktur. Herhangi bir nedenle arzu edilen şeye atıfta bulunur ve arzu anlamına gelen Chamad kökünden türetilmiştir.


3) Machmad kelimesinin Muhammed'e atıfta bulunduğunu kabul edeceksek, bu kelimenin tüm geçişlerine bakmamız gerekir. Bunu yaptığında Müslümanlar tarafından neden sadece Ezgiler Ezgisi'ndeki olayın alıntılandığını görebiliriz. Diğerler geçtiği yerlerde şöyle der:

Machmad'ın yok edildiğini (2. Tarihler 36:19), yerle bir edileceğini (Yeşaya 64:10-11), bir düşman tarafından esir alındığını (Ağıtlar 1:10), yemek karşılığında takas edildiğini (Ağıtlar 1:11), Tanrı tarafından katledildiğini (Ağıtlar 2:4), Tanrı tarafından yok edildiğini (Hezekiel. 24:16), kirletilip kılıçtan geçirileceğini (Hezekiel 24:21), dikenli yabanıl otlara gömüleceğini (Hoş. 9:6) ve putperestler tarafından tapınaklarına götürüleceğini (Yoel 3:5) söyler.

İslam karşıtı bir insan bile tüm bunları Muhammed'e atfetmezdi.