Yuhanna 10:33

Şöyle yanıt verdiler: “Seni iyi işlerden ötürü değil, küfrettiğin için taşlıyoruz. İnsan olduğun halde Tanrı olduğunu ileri sürüyorsun.”
-Yuhanna 10:33

Tesliscilere göre Yahudiler, İncil'in bütün bölümlerinde İsa'nın söylediği her şeyi yanlış anlayıp sadece burada doğru anlamışlardır. Bu ayete bakıp "İsa Mesih, Tanrı olduğunu ileri sürmüş" diyorlar. Buradaki sorunun çözümü çok basit çünkü İsa Mesih, bu ayetin hemen devamındaki ayetlerde hem Yahudilere hem de tesliscilere güzel bir cevap verir. Aynı zamanda da Kutsal Kitabın çok önemli bir ilkesini açıklar:


İsa şu karşılığı verdi: “Yasanızda, ‘Siz ilahlarsınız, dedim’ diye yazılı değil mi? Tanrı, kendilerine sözünü gönderdiği kimseleri ilahlar diye adlandırır. Kutsal Yazı da geçerliliğini yitirmez.
-Yuhanna 10:34-35

Yani İsa Mesih burada, olabilecek en net ifadeyle Tanrı olduğunu reddeder ve bunu yaparken de Mezmurlar 82'yi alıntılar. İsa'nın alıntıladığı Mezmuru okuyalım:


‘Siz ilahlarsınız’ diyorum,

‘Yüceler Yücesi'nin oğullarısınız hepiniz!’

Yine de insanlar gibi öleceksiniz,

Sıradan bir önder gibi düşeceksiniz!”

-Mezmurlar 82:6-7

İsa Mesih'in basitçe açıkladığı Kutsal Kitap ilkesinin detaylarına inmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz: Tanrı Olarak Adlandırılan İnsanlar