Temel Seviyede Hristiyanlık İnancı Hakkında Yanlış Bilinenler

1) Amerika veya Batılı ülkeler demek Hristiyanlık demek değildir. Onlar Hristiyanlığı temsil edemez sadece inanırlar. Hristiyanlığı sadece İsa Mesih ve emir vermiş olduğu havarileri temsil edebilir.

2) Dünya'nın hiçbir yerinde hiçbir Hristiyan farklı bir İncil'e inanmaz. Sizlere anlatılan dört İncil masalındaki Matta, Markos, Luka ve Yuhanna isimleri İncil'in sadece ilk dört bölümüdür ve İncil toplamda 27 bölümden oluşur. 

(Not: Normalde biz bu bölüme "Yeni Ahit" diyoruz ve İncil kelimesini ilk dört bölümü adlandırırken kullanıyoruz ancak çoğu kişinin aklındaki İncil kavramı "Hristiyanlar farklı farklı bir sürü İncil'e inanıyor" şeklinde olduğu için böyle bir açıklamada bulundum. Bizim inandığımız TEK BİR Kutsal Kitap bütünü bulunmaktadır. Bu kitapta anlatılan "İncil/iyi haber" kelimesi ise bir kavram olarak bulunur ve o tek bir tane iyi haberdir.)

3) Misyonerler Müslüman ülkelerin dini yapısını bozması için gönderilen ajanlar değillerdir çünkü Hristiyanlık dinine inanan her bir birey mecburi olarak misyonerdir. İncil'de İsa Mesih havarilerinden iyi haberi dünyanın her yanına yaymalarını ister. Bundan dolayı Müslümanlar için nasıl namaz kılmak bir ibadet ise Hristiyanlar için de İncil'i anlatmak bir ibadettir. Yani misyonerler sadece ibadetlerini yerine getiren insanlardır. Bu konunun siyasete alet edildiği zamanların var olması bunun özünde dini bir ibadet olduğu gerçeğini değiştirmez. 

4) Kiliselerde şarap içip gönül eğlendirmiyoruz. Hristiyanlık inancında sarhoş olacak kadar alkol almak yasaktır. 

5) Zina bizim dinimizde de yasaktır. Hatta birine arzu ile bakmak bile zina etmek ile birebir günaha sahiptir ve bundan dolayı inançlı bir Hristiyan kimseyi gözü ile taciz bile edemez. Ediyorsa kurtulamaz. 

6) Günah işleyip sonra günah çıkarma gibi bir lüksümüz yoktur. Hristiyan olmanın ilk adımı tüm günahlarından tövbe etmektir (Markos 1:15). 

7) Hristiyanlar ne güzel hiç namaz kılmadan ibadet etmeden yaşıyor söylemi yalandır. Hristiyanların birçok ibadeti olmasının yanı sıra bir Hristiyan'ın tüm hareketleri inancının kontrolü içerisindedir. Yani Hristiyan birisi başkasına hakaret edemez veya kötü bir söz bile söyleyemez. Bu yasaktır. 

8) Herkes günahla doğar öğretimiz size anlatılan gibi değildir. İnsanın doğasının kötü olduğunu ve günahkar doğaları olduğunu söylüyoruz. Bu, günah işlemenin insana çok güzel gelmesi ve buna olan eğilimini açıklama şeklimizdir. 

9) Yanılmaz papa diye bir şey yok. Kutsal Kitapta bu yazmaz. Sadece Katolik mezhebine özgü bir durum tüm Hristiyanlığı kapsamaz. 

10) Yahudilerle anlaşıp gece gündüz Müslümanları İslam'dan nasıl vazgeçirebiliriz diye düşünmüyoruz.