Vahiy 1:8

"Var olan, var olmuş ve gelecek olan, Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı, “Alfa ve Omega Ben'im” diyor."
-Vahiy 1:18

Birçok Üçlübirlikçi bu pasajın "Alfa ve Omega" kelimeleri nedeniyle İsa'ya atıfta bulunduğuna ve bunun İsa'yı Tanrı yaptığına inanmaktadır.  Ancak bu ayet İsa'ya değil, Baba Tanrı'ya atıfta bulunmaktadır, dolayısıyla İsa'yı kesinlikle Tanrı yapmaz.

"Var olan, var olmuş olan ve gelecek olan" bağlamından açıkça anlaşılmaktadır.  Vahiy 1:4-5 şöyle der: "Var olan, var olmuş ve gelecek olandan, O'nun tahtının önünde bulunan yedi ruhtan ve ölüler arasından ilk doğan, dünya krallarına egemen olan güvenilir tanık İsa Mesih'ten sizlere lütuf ve esenlik olsun." 

Bu pasajda "Var olan, var olmuş ve gelecek olan" ile Mesih arasındaki ayrım açıkça görülebilir.  "Var olan, var olmuş ve gelecek olan" Tanrı'dır. 

Not: Bu ayet KJV'de biraz daha belirsiz hale getirilmiştir çünkü "Tanrı" kelimesi KJV'nin çevrildiği Grekçe metnin içinde yer almamaktadır.  Bununla birlikte, modern metin araştırmaları bu kelimenin dahil edilmesi gerektiğini kesin olarak göstermektedir ve modern çevirilerde "Tanrı" kelimesi yer almaktadır.

Bu ayetin Mesih'e değil de Tanrı'ya atıfta bulunduğunu bilmemizin bir başka nedeni de, "her şeye gücü yeten" ifadesinin Kutsal Yazılar'da yalnızca Tanrı için kullanılmış olmasıdır (2Ko. 6:18; Vahiy 4:8; 15:3; 16:7; 19:15; 21:22). Bu nedenle, bu pasaj Teslis'i desteklemek için kullanılamaz.

İsa'nın ve Tanrı'nın unvanları olarak "Alfa ve Omega", "Başlangıç ve Son" ve "İlk ve Son" unvanları hakkında daha fazla bilgi için bkz. Vahiy 22:13 ayeti hakkındaki yazıyı okumak için buraya tıklayın


Hyndman, pp. 93-95

Norton, pp. 479 and 480

Snedeker, pp. 385-389